Erfaren maskinkonstruktör – rostfria lösningar till livsmedelsindustrin

Vi söker en erfaren konstruktör till vår teknikavdelning, där vi designar rostfria maskiner till livsmedelsindustrin, som sedan tillverkas och monteras i vår egen verkstad. Maskinerna ingår i ett sortiment, som behöver kontinuerligt underhåll och vidareutveckling. Ditt jobb blir att ansvara för detta sortiment mot vår kund och tillsammans med kunden arbeta i olika utvecklingsprojekt, samt att tillverkningsoptimera produkten tillsammans med vår produktion. Din tidigare erfarenhet ifrån maskinkonstruktion och rostfri tillverkningsindustri är meriterande.

Dina arbetsuppgifter

  • Du deltar i utvecklings- och förbättringsprojekt tillsammans med vår kund.
  • Du leder och deltar själv i arbetet med att konstruera detaljer och kompletta maskiner.
  • Du deltar i kundbesök och ansvarar för provkörningar och prototyptestning.
  • Du kommunicerar med befintliga och nya leverantörer.

 

Dina kvalifikationer

  • Du har tidigare erfarenhet av maskinkonstruktion och gärna rostfri tillverkning.
  • Goda kunskaper i 3D konstruktion och har erfarenhet av att konstruera mot tillverkning.
  • Goda kunskaper i AutoDesk Inventor och AutoCad och du arbetar obehindrat i MS Office.
  • Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift både på svenska och engelska. Ytterligare språk är meriterande.

 

Din profil

Vi tror att du har en ingenjörsexamen inom maskinteknik och gärna jobbat några år inom verkstadsindustrin och kanske även rostfri tillverkning. Vi söker dig som kan produktionsteknik och som har för vana att ansvara för dina uppdrag avseende produktion, tid och kvalitet. Det finns också möjligheter för dig med kortare erfarenhet men som målinriktat satsar och vill utvecklas. Som person tänker vi att du har ett genuint intresse för teknik och tillverkning och en förmåga att förstå hela produktionsflödet. Då vi växer är det viktigt att du känner stort ansvar för ditt arbete, tar egna initiativ och arbetar på ett metodisk och strukturerat sätt. Du har god datorvana och speciellt inom MS Office. Kunskap och erfarenhet från att jobba i ett affärssystem är meriterande, vi använder Jeeves. Du ska obehindrat behärska 3D-konstruktion. Arbetet förutsätter också goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift, ytterligare språkkunskaper är meriterande. Eftersom du kommer att arbeta i team krävs det att du kan samarbeta med olika typer av människor och därför tänker vi att du är prestigelös, en duktig lyssnare och både vill och kan skapa goda relationer. Eftersom resor i jobbet förkommer är körkort ett krav.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan idag eller tipsa en vän!

SKICKA DIN ANSÖKAN TILL:

Kontaktperson: Rune Newman

Telefon: 042-383885

Epost: rune.newman@nitatorstainless.se

Typ av anställning: Heltid, tillsvidareanställning

 

Om oss

På Nitator Stainless Steel har vi specialiserat oss på att leverera specialanpassade unika rostfria lösningar till livsmedels- och kärnkraftsindustrin. Vi bygger även rostfria simbassänger till offentliga och kommersiella kunder.

Kännetecknande för Nitator är att vi har en utvecklad problemlösningsförmåga, innovativa idéer, ett stort kunskapsregister och lång samlad erfarenhet inom alla våra kompetensområden. Detta i kombination med en modern komplett tillverkningsanläggning på över 7000 m2 gör oss till en av Skandinaviens ledande tillverkare av högt förädlade produkter i rostfritt.

 

Vi erbjuder dig

Som anställd på Nitator Stainless Steel får du möjligheten att utvecklas och utmanas i stora och små projekt. Vår tillverkning av maskiner till livsmedelsindustrin är inne i en intressant fas och vi ser ljust på framtiden. Du kommer få vara en del i den utvecklingen som vi tror kommer att bli riktigt spännande!

Du kommer vara i en stimulerande arbetsmiljö med skickliga kollegor och stora möjligheter att påverka ditt eget arbete och verksamheten i stort.

Vår företagskultur präglas av en dynamisk och utvecklande miljö för att kunna tillgodose våra kunders behov in i det sista. För att fortsätta vara ledande inom rostfritt stål krävs kompetent personal och vi vet att medarbetarna är vår viktigaste resurs. Samarbete och det egna ansvaret blir därför våra ledord för att ständigt kunna lära av varandra och utvecklas.